Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Referans nedir ?

• Konbuyu başlatan STAR
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:42
STAR Çevrimdışı

STAR

Forum Destekçisi
26 May 2020
8,018
21,316
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Son dönemde foruma yeni üye olup veya üye olmadan dışardan bakan beyler referans nedir ? nerden alınır? diye soruyor ve açıkçası bu çok yorucu.. Referans ; bu forumda ki bayanlar ile daha önce görüşme yapmış olmanız, o bayanların da bizler sorduğunda size onay vermesidir . Referans olmadan kabul eden pembisler olduğu gibi ilk görüşme otelde yapıp sonrası incall de yapabilirsiniz ... Eminim onlarca kez açıldı bu konu ama ben de dile getirmek istedim. Sizleri korkusuzca , güvenerek kendi evlerimize almamız için gereken bu. Güven ve gizlilik adına referans önemli. İlk gördüğünüz bayanın telefon numarasını eklemeden önce lütfen forumu inceleyin .... Bu yazının ne yazık ki pek işe yarayacağını düşünmesem de yazdım işte 😄😄

Blackvnm Çevrimdışı
15 Mar 2021
152
265
33
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Referans neydi, referans emekti.

Şaka bir yana, insanımız okumayı pek fazla sevmiyor. Resimler + ücret bilgisi haricinde fazla dikkat edilmiyordur. Bir de “Bize de mi?” Mantığı var tabi ;)

Bayer Çevrimdışı

Bayer

İlaç markası ile alakam yoktur. 🙂
14 May 2020
1,235
2,642
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Bana forumun ağasısın,paşasısın diye bildirim gelmişti. Banada mı referans 😂😂😂

Planornot Çevrimdışı
7 Eki 2020
293
334
44
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Bu kullanıcıyla anlaşma yapmak istiyorsanız, engellendiğini lütfen unutmayın.
Son dönemde foruma yeni üye olup veya üye olmadan dışardan bakan beyler referans nedir ? nerden alınır? diye soruyor ve açıkçası bu çok yorucu.. Referans ; bu forumda ki bayanlar ile daha önce görüşme yapmış olmanız, o bayanların da bizler sorduğunda size onay vermesidir . Referans olmadan kabul eden pembisler olduğu gibi ilk görüşme otelde yapıp sonrası incall de yapabilirsiniz ... Eminim onlarca kez açıldı bu konu ama ben de dile getirmek istedim. Sizleri korkusuzca , güvenerek kendi evlerimize almamız için gereken bu. Güven ve gizlilik adına referans önemli. İlk gördüğünüz bayanın telefon numarasını eklemeden önce lütfen forumu inceleyin .... Bu yazının ne yazık ki pek işe yarayacağını düşünmesem de yazdım işte 😄😄
Buradan ayrılmış bir pembisle otel görüşmesi yaptim, referansta yazdim, ancak bir sebepten ayrildi, önemli değil.Ayrıldığında bu kayıtlar silindi. Baska da biriyle görüşmedim açıkçası. Devam etse de ayrildiktan sonra kuşlu sitede ismini ve telini değiştirmiş, burada kullanmam sormadan uygun değil diye dusunuyorum.Kimsenin telini sormadan diğer kişiye vermem. Böylede takıntılarım vardır. Soru şu; benim bir referansim var mi, yoh mi? Teknik bir soru sadece, nihayetinde bu problemi çözebilirim ama yine de sordum gari. :p:LOL::ROFLMAO::rolleyes::geek:

phosphoreschence Çevrimdışı
14 Eki 2019
846
1,663
38
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Aslında forum okunsa,katılım olsa,anlaşılabilse kişi referans sorununu çözecektir..Referans bireyin karşısındaki kişiye verdiği güven,forumdaki izlenimi,telefon konuşmasında yansıttıkları gibi gibi çözülmesi kolay bir sorun..

gkselsel Çevrimdışı
28 Ağu 2016
205
166
Cinsiyetiniz nedir?
Şimdiye kadar veto yemedim ☺️ Vesile olan pembişlere sonsuz teşekkürler ☺️ 🥰🥰

Planornot Çevrimdışı
7 Eki 2020
293
334
44
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Var dostum o kişinin ismini vermen karşı tarafa yeterli normal şartlarda bazıları forumdisi olduğu için kabul etmeyebilir çok yasadim geçmişte.
Anladim, teşekkürler. Neticede israrci biri değilimdir zaten. Birşey zorla olacaksa olmasın diye düşünürüm. Makul bir çıkış yolu hep vardır sonuçta. Ama pembislerin asıl sorunu ısrarcı insanların bolluğu sanırım. Birçok kural bu ısrarcı tipleri en başından filtrelemek ve güvenliği temin etmek için ortaya çıkıyor. Bu gayet açık aslinda.

birincizabit Çevrimdışı

birincizabit

BORN to SAIL ⛵️ FORCED to WORK
9 Kas 2020
320
450
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Aslında forum okunsa,katılım olsa,anlaşılabilse kişi referans sorununu çözecektir..Referans bireyin karşısındaki kişiye verdiği güven,forumdaki izlenimi,telefon konuşmasında yansıttıkları gibi gibi çözülmesi kolay bir sorun..
Katılıyorum @phosphoreschence
Bu konuya dikkat edenleri tenzih ediyorum ama okumuyoruz, yazarken özen göstermiyoruz, doğrudan hedefe gitmeye çalışıyoruz. Sonuçta çok kolayca çözülebilecek bir konu her iki taraf içinde sıkıntı halini alıyor.
Üstelik forum ortamının sunduğu bu yazışma ve yazılanları okuyarak öğrenme, hatta yazıp, yorum yaparak kendini tanıtabilme imkanı varken forumu sarı sayfalar telefon rehberi gibi kullanmaya kalkınca @BALIM’ın örneklediği komik ve saçma sorular ortaya çıkıyor.

STAR Çevrimdışı

STAR

Forum Destekçisi
26 May 2020
8,018
21,316
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Buradan ayrılmış bir pembisle otel görüşmesi yaptim, referansta yazdim, ancak bir sebepten ayrildi, önemli değil.Ayrıldığında bu kayıtlar silindi. Baska da biriyle görüşmedim açıkçası. Devam etse de ayrildiktan sonra kuşlu sitede ismini ve telini değiştirmiş, burada kullanmam sormadan uygun değil diye dusunuyorum.Kimsenin telini sormadan diğer kişiye vermem. Böylede takıntılarım vardır. Soru şu; benim bir referansim var mi, yoh mi? Teknik bir soru sadece, nihayetinde bu problemi çözebilirim ama yine de sordum gari. :p:LOL::ROFLMAO::rolleyes::geek:
Şimdi forumda mesaj sayısı göz aşinalıgi da önemli bence 🥰 sıfır mesaj ile mesaj atıp yazan kişiler arasında fark var

SalvadorBally Çevrimdışı
2 May 2021
70
69
35
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Kısaca bir davar mı yoksa bir beyfendimi misafir edeceğiz ona karar veriliyor işte sanırım 😁

HIDIRR Çevrimdışı

HIDIRR

El şeyini görmeyen kendi şeyi en büyük sanırmış
19 Tem 2019
1,127
1,839
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Forumdan ilk görüşme yaptığım kişi bana referans sormamış tı. Çünkü chatte goygoy vardı insanlar fikir sahibi oluyordu. Şimdi Balım ve Ahu hariç neredeyse kızlar chatte hiç yok. Yani eskidende buralarda kızlar para kazanıyordu ama vakit yaratıp chate de geliyordu
Şanslıyım kimse referans sormadı . Emeği geçen bütün kızlara teşekkürler

Son düzenleme:
Ramazanerdinç Çevrimdışı
17 Haz 2020
229
419
32
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Benim referans sorunum yok. Ama referans olarak çok görüşme yaptığımdan dolayı beni tanıdığı için hep aynı kişiyi göstermek beni rahatsız ediyor. Hanımefendi zaten bi ton insana cevap veriyor bir de sürekli beni onaylamakla mı uğraşsın. 1 kere görüşmeye yaptığım kişiyi de ref gösteremiyorum çünkü hatırlamayabilir.

Blackvnm Çevrimdışı
15 Mar 2021
152
265
33
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Pembiş tarafında bu referansın nasıl çalıştığı ile ilgili hiçbir fikrim yok. Kendi tanıtım mesajımda, forum nicki ve görüştüğüm kişileri yazıyorum. Özel olarak kimseye bana referans olur musun diye de sormadım, zaten bir görüştüğüm ile ikinci görüşmeyi yapmadığımdan süre geçince hatırlama imkanları yok. Bu şekilde ilerlememe rağmen daha reddedildiğim de olmadı. Acaba yanlış mı ilerliyorum, pembişlere referans olup olmayacaklarını sormam mı gerekiyordu emin olamadım şimdi :unsure:

Hazır konusu da açılmış iken, konuya hakim bir pembişten sürecin işleyişine dair bilgi alsak fena olmaz sanki ;)

HIDIRR Çevrimdışı

HIDIRR

19 Tem 2019
1,127
1,839
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Pembiş tarafında bu referansın nasıl çalıştığı ile ilgili hiçbir fikrim yok. Kendi tanıtım mesajımda, forum nicki ve görüştüğüm kişileri yazıyorum. Özel olarak kimseye bana referans olur musun diye de sormadım, zaten bir görüştüğüm ile ikinci görüşmeyi yapmadığımdan süre geçince hatırlama imkanları yok. Bu şekilde ilerlememe rağmen daha reddedildiğim de olmadı. Acaba yanlış mı ilerliyorum, pembişlere referans olup olmayacaklarını sormam mı gerekiyordu emin olamadım şimdi :unsure:

Hazır konusu da açılmış iken, konuya hakim bir pembişten sürecin işleyişine dair bilgi alsak fena olmaz sanki ;)
Kimseye sormana gerek yok görüştüğün kişiyi söyleyince onların kendi arasındaki mekanizma o kadar hızlı çalışıyorki inanamazsın. Işık hızında . sen dua ette senin kaydın düzgün olsun . Düşünsene boşalma sorunun var ise yandı gülüm keten helva. yada ekme sorunun varsa . Daha önce görüşme yapsan bile mimlisin

Blackvnm Çevrimdışı
15 Mar 2021
152
265
33
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Kimseye sormana gerek yok görüştüğün kişiyi söyleyince onların kendi arasındaki mekanizma o kadar hızlı çalışıyorki inanamazsın. Işık hızında . sen dua ette senin kaydın düzgün olsun . Düşünsene boşalma sorunun var ise yandı gülüm keten helva. yada ekme sorunun varsa . Daha önce görüşme yapsan bile mimlisin

Zaten referans olur musun gibi birşeyi sormak tiynetimde yok. Öte yandan numara sorgusu gibi bir sistemleri var diye biliyorum. Büyük ihtimal görüşme sonrası pembişler ufak bir not ile kaydedip, gerektiği zaman bilgi sağlıyor olabilir. :unsure: Yoksa herkesi hatırlamak için fil hafızası lazım.

Mimli olmak hususunda da, ekme vb durumlarda mimlenmeye kabulum ancak işin yatak kısmında kötü bir olay olmadığı sürece mimlenmesi ne derece doğru ve kabul edilebilir? Her hangi bir referans konusunda yatak performansı iyi denildi diye yazıldığında kadın erkek tüm forum referansı yazana saydırıp, bunlar kişisel şeyler herkes için aynı şeyler geçerli demeyi biliyor. Aynı kişisellik erkek için geçerli değil mi? 2 dk da işimizin bittiği de oluyor, 20-25dk da bittiği de olabiliyor. Hasan Şaş vari bir cevap ile; Ucu erkeğe dokununca bir şey yok, pembişe dokununca aauuuwww olmaz öyle.

LaughTale Çevrimdışı
19 Mar 2021
249
320
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Bu başlık da bence güzel oldu, konuya açıklık getirmek de lazım.

Belki de soruyu daha farklı sormak lazım. Referansınız var mı? yerine Daha önce forumdan biriyle görüştünüz mü? şeklinde olabilir. Referans sorulduğunda ister istemez bir başkasının hakkımızda olumlu konuşması gerektiği de anlaşılıyor. İş başvurularındaki referans gibi algılanıyor.

HIDIRR Çevrimdışı

HIDIRR

19 Tem 2019
1,127
1,839
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Zaten referans olur musun gibi birşeyi sormak tiynetimde yok. Öte yandan numara sorgusu gibi bir sistemleri var diye biliyorum. Büyük ihtimal görüşme sonrası pembişler ufak bir not ile kaydedip, gerektiği zaman bilgi sağlıyor olabilir. :unsure: Yoksa herkesi hatırlamak için fil hafızası lazım.

Mimli olmak hususunda da, ekme vb durumlarda mimlenmeye kabulum ancak işin yatak kısmında kötü bir olay olmadığı sürece mimlenmesi ne derece doğru ve kabul edilebilir? Her hangi bir referans konusunda yatak performansı iyi denildi diye yazıldığında kadın erkek tüm forum referansı yazana saydırıp, bunlar kişisel şeyler herkes için aynı şeyler geçerli demeyi biliyor. Aynı kişisellik erkek için geçerli değil mi? 2 dk da işimizin bittiği de oluyor, 20-25dk da bittiği de olabiliyor. Hasan Şaş vari bir cevap ile; Ucu erkeğe dokununca bir şey yok, pembişe dokununca aauuuwww olmaz öyle.
Çokte şeetme yahu tarla onun ister belletir ister elletir. Yani boşver mavişe böyle, pembişe şöyle durumlarını. Anı yaşa zevk al

STAR Çevrimdışı

STAR

Forum Destekçisi
26 May 2020
8,018
21,316
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Hala referans nedir diye soru geliyor 🤣🤣

Long_Ranger Çevrimdışı
21 Nis 2021
93
179
36
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Fransızca référence "başvuru" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Latince referentia "geri-taşıma" sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Latince referre "geri taşımak, geri getirmek" fiilinden türetilmiştir. Latince fiil Latince ferre, latus "getirmek, taşımak" fiilinden türetilmiştir.

Referans olmak , bir kişinin başka bir kişinin tutum ve davranışlarına kefil olması olayıdır.

Bilgin agah Çevrimdışı
28 Ara 2020
814
600
45
Cinsiyetiniz nedir?
Bay

Cevaplar hiçbir zaman sorulardan önce gelmez.

Bu nedenle...

"Bana referansını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim" mottosundan yola çıkarak referansın tanımını yapacak olursak...

Referansın Türkçe karşılığı "Başvuru", diğer bir ifadeyle, yetenek ve nitelikte bırakılan izin "Son Söz"üdür.

Referans,

Refere edilen kişinin organizasyon performansındaki tutum ve davranış meziyetlerine olan kefâlettir!

Ve bu kefâlet,

Evinin kapılarını gayr-ı malum erkeğe açan bir kadın için; hizmet talep eden kişinin iddialarını destekleme motivasyonlu bir güvenlik tahkikatı, asla ıskalamaması gereken bir "Risk yönetim" politikasıdır...

Hâsıl-ı kelâm,

Hizmet talep eden kişinin mizâcını ve davranış setini ihtiva eden referans, hizmeti arz edecek kadının hayat ve vücut bütünlüğünün teminatıdır!

Unutulmamalıdır ki;

Sözlü de olsa..

Tarafların, iradelerini karşılıklı ve birbirine uygun olarak açıklamalarıyla kurulan işleme "Sözleşme" denir!

Ancak..

Her irade açıklaması sözleşme
kurulmasına temel oluşturmaz!

Yapılan açıklamanın, kurulması düşünülen sözleşmenin esaslı unsurlarını da taşıyor olması elzemdir!

Bu esaslı unsurlar da "Satılan şey, semen (para) ve tarafların satılan şey ile semenin takası hususundaki anlaşmalarıdır.

Bir sözleşmenin esaslı unsurlarını ihtiva eden "kurucu unsur" ise icâptır (Öneri).

Hizmeti verecek kişi, vermiş olduğu reklam veya ilan ile "İcâba davet" çıkarır (İcâba davet sözleşmenin kurucu unsuru değildir!).

Bu reklam veya ilandaki koşulları uygun bulan hizmetin talibi de reklam veya ilan sahibi ile iletişime geçerek icâpta bulunur (Öneride bulunmak!).

İşte,

Karşı tarafa sunulan bu icâp, kurulacak sözleşmenin (Anlaşmanın) esaslı unsurlarını da kabul etmek anlamına gelen kesin ve bağlayıcı bir irade beyanıdır!

Ezcümle...

Anlaşma, bir borçlandırıcı işlem olup; bu borçlandırıcı işlemle taraflardan her ikisi de karşılıklı olarak bir yükümlülük (borç) altına girerler. (Hizmeti satanın hizmet borcu, hizmeti talep edenin ise hizmet bedelini ödeme borcu)

Forumda verilen ilan ve reklamdaki hizmeti sunacak kişinin, sunacağı hizmetin resmiyete dökülmesinin birincil koşulu da referans olduğuna göre;

Empati kabiliyeti yüksek her Centilmen de kendine hak gördüğünü, başkasına çok görmez!

Çünkü...

Acıyı hissedenin CANLI, başkasının acısını hissedenin ise "İNSAN" olduğunu çok iyi bilir!

Konu referanstan açılmışken, ben dahil ilan ve reklam sahiplerinden hizmet satın alan kişilerin paylaştığı malumatlar bütününe de değinmeden geçemeyeceğim...

Evet,

"Malumatlar bütünü!", diyorum...

Çünkü referans, yukarıda belirttiğim üzere tüzel veya gerçek kişiliği ya da kimlik veya kartviziti hiçbir şüpheye mahal bırakmayacak şekilde açık ve güvenilir kaynak tarafından yazılan bir tavsiye mektubu, bir müracaat; diğer bir ifadeyle, refere edilen kişinin yetenek ve niteliğini haiz "Son Söz"dür.

Bu niteliğinden dolayı da çıkış noktasının (Referans/Danışılan/Muhatap) bilinir, güvenilir ve tarafsız olması elzemdir.

Çünkü referans her zaman kontrole muhtaçtır!

Bu sebeptendir ki;

Forumda, reklam ve ilan verenlerden alınan hizmete matuf paylaşımlar, bir tavsiye mektubu olan referanstan ziyade, malumatlar bütünüdür!

Dolayısıyla da...

Deneyimi ihtiva eden bu malumatlar bütünü, bir nev-i reklamı veren hizmet sağlayıcısının tanıtımına ilave katkı sağlayan PR çalışmalardır.

Örneğin;

Benim, bazı otoritelerce hicvedilip, sarkastik yorumlarla taltif edilen metaforlar zinciri ve analojiler bütünü retorik figürlerim (Üslubum), birer alegoridir!

Peki,

Referans başlığı altında sunulan malumatlar, hizmeti veren kişi hakkında sunulan ve "Her talebe karşılık gelen bilgiler" midir?

Diğer ifadeyle MALUMAT, BİLGİ midir?

Birkaç gün önce, "Poetik (Şiir) ve retorik figürlü Albenili referansların" yarattığı mağduriyetlere vurgu yaparak serzenişte bulunan beyefendi ile paylaşımına çok yoğun katkıda bulunan duygudaş ve fikirdeşlerinin (Oydaş), manipülasyon fırtınasından çıkamamalarının tek nedenin MALUMAT ve BİLGİ kavramlarının karıştırılarak "Kendilerini gezintiye çıkaranın ne olduğunu" bilmiyor olmaları, olabilir mi?!

Oysa MALUMAT ve BİLGİ, KESİN ve DOĞRU gibi, birbirinden farklı kavramlardır!

Tıpkı İngilizcedeki "İnformation ve Knowledge" gibi!

Bu nüans, farkındalığımızın niteliğine ve derinliğine işaret eder..

Alınan hizmet deneyimlerine dair yüzlerce paylaşım okuyabilir, reklamlar vasıtasıyla bir o kadar hizmet satan tanıyabilir, olup bitenlerle ilgili detaylı haberler alabilirsiniz...

Ancak bunlar sizi hiçbir zaman "Bilgiye" ulaştırmayacaktır!

Tıpkı,

Bir meyvenin genetik özelliklerini, ana vatanını, besin değerini bilmekle birlikte, bu enformasyonun sizlere ihtiyacınız olan bilgiyi vermeyeceği gibi!

Çünkü BİLGİ, edindiğiniz malumatı sindirerek, bünyeye katmakla gerçekleşir.

Örneğin;

Adını, kökenini, kalorisini hatta içindeki tane sayısını bildiğiniz nardan hayır görmeniz için onu yemeniz ve sağlıklı bir sistem içinde sindirmeniz gerekir...

Bu sebeptendir ki;

Hayatta en iyi bildiğimiz şeyler, bizzat tecrübe ettiklerimizdir.

Daha yalın bir ifadeyle;

BİLMEK için TATMAK gerekir!

Tat alabilmek için de beş duyunuzun gözleri çok keskin olmalı!

Buda öğretilerinde ve eski Hint söylencelerinde yer alan “ Kör adamlar ve Fil” hikayesi, bu önermeye güzel bir örnektir!

Altı görme engelli kişinin yaşadığı küçük bir köye günün birinde bir fil getiriliyor..

Daha önce fil hakkında hiçbir malumata sahip olmayan görme engelli bu şahıslar, bu canlının neye benzediğini öğrenebilmek için sahibine danışırlar...

Sahibi, “Filinin vücuduna dokunarak nasıl bir canlı olduğunu öğrenebilirler” düşüncesiyle bu görme engelli kişileri filin yanına götürmeye karar verir...

İlki, yaklaştığı Fil'e dokunma fırsatı bulamadan karnına çarpıp “Tanrım bu fil, duvardan başka bir şey değil” diyor...

İkincisi, Filin dişine dokunup kararını veriyor: Bu şey oldukça düzgün, sivri ve yuvarlakça. Fil denilen şey, mızraktır aslında.

Üçüncüsü, Fil'e sokulup kıvrımlı hortumunu tutunca heyecanla atılıyor: Anladım, Fil olsa olsa bir yılandır...

Dördüncüsü, Filin ayağına elini sürünce “Ağaçtır”, diyerek fikrini sabitleştiriyor...

Beşincisi, Fil'in kulağına yaklaşıp şöyle söyleniyor: En kör adam bile ne olduğunu bilir, Fil bir yelpazedir.

Altıncısı ise Fil'lin çevresinde dolanırken tesadüfen kuyruğuna dolanınca "Fil'in bir halat olduğu" kanaatına varıyor..

Kıssadan da anlaşılacağı üzere...

"Bütünü kavrayabilmenin" tek bir yolu vardır;

TEK PENCEREDEN BAKMAMAK!

Nitelikli deneyim insana heykeltraş perspektifi kazandırır.

O gözlükle bir mermerin içine gizlenmiş Fil'in dahi tamamını görebilirsiniz!

Dolayısıyla...

Zevk (Türkçe karşılığı "Tat") sübjektiftir. Bir şeyden aldığımız zevk, ona bizim atfettiğimiz anlamdan ibarettir...

Aynı zamanda..

Evrensel ve mutlak bir güzellik kavramı da yoktur!

Aslolan, insanların bakış açısı, gördüğü şeyin kendisinde uyandırdığı duygulardır.

Bu sebeple...

1. Kendinize dürüst olun ve yapacağınız görüşmedeki hizmeti, zihinsel ve ruhsal sağaltım için mi, yoksa bel altına sabitlenmiş fiziksel aktivite için mi talep edeceğinizi samimi bir şekilde kendinize sorma cesaretini gösterin!

2. Peşin hükümlerden uzak durun. Adil değerlendirmeler yapın. Avukat değil, Yargıç olun.

Adil Yargıç olun ki;

Paylaşımı yapan kişi, ne yazdığını biliyor mu?

Yoksa her şeyi bilenlerden mi(!)

Suallerinin peşine düşerek paylaşımı yapanın kişinin(Varsa) daha önce açtığı konuları, ilgi alanlarını, iştirak ettiği konulara yaptığı yorum ve gösterdiği tepkileri, özellikle de espri anlayışını analiz ederek ölçüp, değerlendiriniz. (Bunların hepsi sübut vasıtası diğer bir ifadeyle delildir.)

Örneğin ben,

Fransa bir kutup ülkesidir.Türkiye
benim sayemde buzdolabı gördü, ifadelerini kullanan bir şahsın hiçbir paylaşım ve perspektifine itibar etmem.

3. Aynı analiz ve ölçümleri, hizmeti talep edeceğiniz kişinin paylaşım ve katılımlarında da yaparak değerlendirmenizi o veriler rehberliğinde gerçekleştiriniz.

4. Bende ilgili kişilerin niteliklerini tartacak terazi de zaman da yok; ben hazır yemek sever, sadece dış görünüşe itibar ederim, diyorsanız da...

Ağustos böceği umduğunu değil, bulduğunu yer. O zaman da kimseye çemkirmeyiniz!

Hâsıl-ı kelâm,

Kriminal olmadığı müddetçe!

Talep edilen hizmeti sunan birçok kadın, su gibidir...

Her kalıba uyar!

Şayet uymuyorsa da...

Sorun kadında değil,

Erkeğin kalıbındadır!

STAR Çevrimdışı

STAR

Forum Destekçisi
26 May 2020
8,018
21,316
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Fransızca référence "başvuru" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Latince referentia "geri-taşıma" sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Latince referre "geri taşımak, geri getirmek" fiilinden türetilmiştir. Latince fiil Latince ferre, latus "getirmek, taşımak" fiilinden türetilmiştir.

Referans olmak , bir kişinin başka bir kişinin tutum ve davranışlarına kefil olması olayıdır.
Kesinlikle doğru

Eylül UMAY Çevrimdışı
5 May 2021
451
716
Cinsiyetiniz nedir?
Biseksüel Bayan
Azıcık empati kurabilirsek başımıza gelmesini istemediğimiz olayların yolunu kesmek için referans konularının önemini anlayacağız. Bu konu ıncall-outcall olmak üzere iki görüşme şekli için de önemli. Saygı, nezaket, güven veren adımlar atmak bu kadar çetrefilli olmamalı. 😫

Amstrdammuftusu Çevrimdışı
24 Mar 2018
235
433
46
Ben dertlerinin referans olduğunu düşünmüyorum. Bir kaç kelime yazayım, bir kadınla mesajlasayim gibi sığ dusunceler. Var burada da eminim sexting yaomaya kalkan, whatsuptan cuk fotosu atan gerizekalılar shsjsjsjns
takilmayin görüşmek isteyen bir yolunu bulur, istemeyen ise bahane

Nacharnik Çevrimdışı
3 May 2021
196
310
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Herkese merhabalar....
Ben bu siteye çok fazla takılan biri değilim... Daha çok partner olarak gördüğüm kadınları kuşlu siteden takip ediyorum.
İlk başta şunu söylemek istiyorum. Kuşlu sitede birbirleri ile açık açık sözlü tartışmaya giren eskort ( bu tabirden çok hoşlandığımı söyleyemem... ) bayanları gördüm...
Her insan bir değildir. Bir kişiye çok iyi gelen bir kişi diğeri için berbat olabilir..
Kendimden çok fazla bahsetmek istemem.. Uzun zaman eskort bir kadına muhtaç olmadan yaşamış bir kişiyim. ( Bunu en birlikte olduğum eskort bayan dahi bilmemektedir. ) Benim için hüzünlü bir ayrılık yaşadıktan sonra bu eskort camiasına katıldım..
Sonuçta 2 sene Rusyada çalıştım. Defalarca Rusyanın bir çok bölgesine gittim. Az çok muhabbet edecek kadar Rusçam var. İngilizcem de idare eder...Ben Türk eskort bayan ile birlikte olmak yerine yurt dışı bağlantılı yabancı eskortlarla birlikte olmayı tercih ediyorum. Herkes istediği şekilde mutlu olsun... Ben tanıştığım ilk Türk bayan eskortla mutlu olamadım. Sonrasında da aynı şeyi başka bir Türk eskort ile tekrar denemeye cesaretim olmadı..

STAR Çevrimdışı

STAR

Forum Destekçisi
26 May 2020
8,018
21,316
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Herkese merhabalar....
Ben bu siteye çok fazla takılan biri değilim... Daha çok partner olarak gördüğüm kadınları kuşlu siteden takip ediyorum.
İlk başta şunu söylemek istiyorum. Kuşlu sitede birbirleri ile açık açık sözlü tartışmaya giren eskort ( bu tabirden çok hoşlandığımı söyleyemem... ) bayanları gördüm...
Her insan bir değildir. Bir kişiye çok iyi gelen bir kişi diğeri için berbat olabilir..
Kendimden çok fazla bahsetmek istemem.. Uzun zaman eskort bir kadına muhtaç olmadan yaşamış bir kişiyim. ( Bunu en birlikte olduğum eskort bayan dahi bilmemektedir. ) Benim için hüzünlü bir ayrılık yaşadıktan sonra bu eskort camiasına katıldım..
Sonuçta 2 sene Rusyada çalıştım. Defalarca Rusyanın bir çok bölgesine gittim. Az çok muhabbet edecek kadar Rusçam var. İngilizcem de idare eder...Ben Türk eskort bayan ile birlikte olmak yerine yurt dışı bağlantılı yabancı eskortlarla birlikte olmayı tercih ediyorum. Herkes istediği şekilde mutlu olsun... Ben tanıştığım ilk Türk bayan eskortla mutlu olamadım. Sonrasında da aynı şeyi başka bir Türk eskort ile tekrar denemeye cesaretim olmadı..
Merak ettiğim bunu neden referans konusuna yazdınız ve Türk bayanların cogunluklta olduğu bir platformda neden ön yargılı yazdınız. ? Zira kimseyi genelleme hakkınız olmadığı gibi burda hiçbir Türk bayanı tanımadan insanlara farklı düşündürmek benim fikrimce hoş olmadı .. saygı duyarim tabiki ama tabuları yıkın 🥰

Son düzenleme:
Nacharnik Çevrimdışı
3 May 2021
196
310
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Sevgili Eylül...
Benim bu siteden hiç bir beklentim yok. İlk başta bunu yazayım....
Sebebine gelince bir kaç eskort bayana yazı yazdım. Biri hiç ilgilenmedi.. ( İlgilenmeyecekseniz bunu bildirin dememe rağmen ) .. Diğeri sanki telefon başında oturup biri yazsa da ona fırça atıp engellesem modunda idi.. Sonrasında sitemim dolayısıyla beni kuşlu sitede de engelledi..
Herkes istediği gibi mutlu olsun.. Ben bahsetmiş olduğum gibi mutlu oldum.. Bunu da açıklamanın saçma olduğunu düşünmüyorum.

STAR Çevrimdışı

STAR

Forum Destekçisi
26 May 2020
8,018
21,316
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Sevgili Eylül...
Benim bu siteden hiç bir beklentim yok. İlk başta bunu yazayım....
Sebebine gelince bir kaç eskort bayana yazı yazdım. Biri hiç ilgilenmedi.. ( İlgilenmeyecekseniz bunu bildirin dememe rağmen ) .. Diğeri sanki telefon başında oturup biri yazsa da ona fırça atıp engellesem modunda idi.. Sonrasında sitemim dolayısıyla beni kuşlu sitede de engelledi..
Herkes istediği gibi mutlu olsun.. Ben bahsetmiş olduğum gibi mutlu oldum.. Bunu da açıklamanın saçma olduğunu düşünmüyorum.
O halde ben özür dilerim haklısınız gerçekten ne yazık ki talihsiz denemeler olmuş üzücü umarım fikriniz değişir

Nacharnik Çevrimdışı
3 May 2021
196
310
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
O halde ben özür dilerim haklısınız gerçekten ne yazık ki talihsiz denemeler olmuş üzücü umarım fikriniz değişir

Teşekkür ederim Eylül hanım...
Ben erkekler açısından farklı bir açıdan yaklaşmak istiyorum.. Çoğunlukla otel yerine incall görüşmesini isteyen kişiler evli erkeklerdir. Eğer karda yürüyüp izini belli etmek istemiyorsanız incall görüşme evli bir erkek için olmazsa olmazdır. Çünkü otel görüşmelerinizde kimliğiniz kayıt altına alınıyor birlikte olduğunuz kişi ile birlikte.....
Ayrıca benim efsane olacak ( bunu çektiğim kişi söylemiştir. ) şekilde muhteşem çıplak kadın fotoğrafı çekme özelliğim ve çalışmalarım olmasına rağmen fikrimin değişeceğini pek zannetmiyorum.....
Seviyorum bu sitedeki tüm pembiş bacılarımı.....

STAR Çevrimdışı

STAR

Forum Destekçisi
26 May 2020
8,018
21,316
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Teşekkür ederim Eylül hanım...
Ben erkekler açısından farklı bir açıdan yaklaşmak istiyorum.. Çoğunlukla otel yerine incall görüşmesini isteyen kişiler evli erkeklerdir. Eğer karda yürüyüp izini belli etmek istemiyorsanız incall görüşme evli bir erkek için olmazsa olmazdır. Çünkü otel görüşmelerinizde kimliğiniz kayıt altına alınıyor birlikte olduğunuz kişi ile birlikte.....
Ayrıca benim efsane olacak ( bunu çektiğim kişi söylemiştir. ) şekilde muhteşem çıplak kadın fotoğrafı çekme özelliğim ve çalışmalarım olmasına rağmen fikrimin değişeceğini pek zannetmiyorum.....
Seviyorum bu sitedeki tüm pembiş bacılarımı.....
Ahahahah bizde sizi kardeş gibi severiz o halde 🤣🤣

Bilgin agah Çevrimdışı
28 Ara 2020
814
600
45
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Referans noktası, bakış açısı, muhakeme…

Anlamsal olarak birbirleri ile farklı gözükseler de aralarında ciddi bir bağ olduğu muhakkak.

Hayatımızı anlamlı, derin kılmaksa çabamız... Bu kavramları irdelemekte ciddi bir fayda olduğu kanaatindeyim.

Her şey üstünüze üstünüze geliyorsa, belki de siz ters gidiyorsunuzdur, der Dostoyevski.

Büyük resmi görmek için ilk önce görmeyi öğrenmek gerek. Neyi görmesi, neyi karşılaştırması, neyi muhakeme etmesini bilmeli insan. Yoksa, sözde herkes büyük resimci…

Hindistan’da çok ünlü bir ressam varmış…

Herkes bu ressamın yaptıklarını kusursuz olarak nitelermiş...

İsmi “Renklerin Ustası” anlamına gelen Ranga Çeleri olsa da herkes kendisine kısaca Ranga Guru dermiş.

Günlerden bir gün,

Onun yetiştirdiği ressam olan Raciçi artık eğitimini tamamlamış ve son resmini yaparak Ranga Guru’ya götürerek ondan resmini değerlendirmesini istemiş.

Ranga Guru ise...

Sen artık ressam sayılırsın Racaçi, artık senin resmini halk değerlendirecek, diyerek resmi şehrin en kalabalık meydanına götürmesini ve görünen en güzel yerine koymasını istemiş. Yanına da kırmızı bir kalem koyarak halktan beğenmedikleri yerlere çarpı koymalarını rica eden bir yazı bırakmasını istemiş.

Raciçi, Ustasının dediğini yapmış ve birkaç gün sonra resme bakmaya gittiğinde görmüş ki, tüm resim çarpılar içinde ve neredeyse görünmüyor…

Çok üzülmüş tabii. Emeğini ve yüreğini koyarak yaptığı tablo kırmızıdan bir duvar sanki..

Alıp resmi götürmüş Ranga Guru’ya ve ne kadar üzgün olduğunu belirtmiş. Ranga Guru üzülmemesini ve yeniden resme devam etmesini önermiş.

Raciçi yeniden yapmış resmi ve gene Ranga Guru’ya götürmüş. Resmi, tekrar şehrin en kalabalık meydanına bırakmasını istemiş Ranga Guru.

Ama bu defa yanına bir palet dolusu çeşitli renklerde yağlı boya ve birkaç fırçayla birlikte insanlardan beğenmedikleri yerleri düzeltmesini rica eden bir yazı da bırakmasını istemiş.

Raciçi denileni yapmış…

Birkaç gün sonra gittiği meydanda görmüş ki, resmine hiç dokunulmamış, fırçalar da boyalar da kullanılmamış.

Çok sevinmiş ve koşarak Ranga Guru’ya giderek resme dokunulmadığını anlatmış..

Ranga Guru ise;

Sevgili Raciçi, Sen, birinci konumda insanlara fırsat verildiğinde ne kadar acımasız bir eleştiri sağanağı ile karşılaşılabileceğini gördün.

Hayatında resim yapmamış insanlar dahi gelip senin resmini karaladı.

Oysa ikinci konumda onlardan hatalarını düzeltmelerini istedin, yapıcı olmalarını talep ettin.

Yapıcı olmak eğitim gerektirir!

Hiç kimse, bilmediği bir konuyu düzeltmeye kalkmadı, cesaret edemedi, demiş ve....

Raciçi'ye mesleğinde usta olmasının yetmeyeceğini, bilge olması da gerektiğini...

Emeğinin karşılığını ne yaptığından haberi olmayan insanlardan alamayacağını,

Onlara göre emeğinin hiç bir değeri olmadığını öğütlemiş ve son uyarısıyla da noktayı koymuş.

Sakın emeğini bilmeyenlere sunma ve asla bilmeyenle tartışma!

cadas

Normal Üye
8 Tem 2021
37
18
43
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
ise yarıyor çok açıklayıcı olmuş.

Samytr Çevrimdışı
22 Eyl 2020
126
178
55
Cinsiyetiniz nedir?
Bay

Yeniler için çok açıklayıcı olmuş.
İlk başta ben de şaşırmıştım, referansı kimden nasıl alabileceğiz diye.
Sonra otelde çözdük konuyu 😉

Halilbakic80 Çevrimdışı
30 Eyl 2020
966
697
32
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Bence mantkli bir yöntem ben gercekten destekliyorum ama genede bazı pembişlerin basina kötü seyler geliyor bunun icn daha dikkatli olmalari lazim pempişlerin 😘😘

7 Tem 2021
88
51
34
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Açıklama için teşekkürler

31 Eki 2021
73
124
45
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Merhabalar,
Ben de yeni üyelerden biriyim ve bu tarz konularda çok da tecrübem olmadığından referans'ın ne olduğunu anlayamamıştım.Bu başlık altında yazılanları okuyunca tam olarak anlamış oldum ancak şunu belirtmek istiyorum; beğendiğim kişi ile görüşebilmem için öncesinde neden başkası ile birlikte olmuş olmam gerekiyor. Ben başkası ile birlikte olmak istemiyorum, beğendiğim kişi ile birlikte olmak istiyorum.O ise beni foruma yönlendirip referans istiyor.Benim referansım o olmalı bence.Yoksa ilk kez görüşme yapmak hiç mümkün olmayacak.Otel derseniz ise, kovit nedeniyle ortak alanlara girmek istemediğim ve tanıdık biri ile denk gelmek istemediğim ayrıca kayıt vb sebeplerle tercih etmiyorum.Bu durumda benim görüşme yapmam imkansız oluyor. Güvenilir birisi olduğumu nasıl ispat edebilir ve istediğim kişi ile incall görüşme yapabilirim.Yardımcı olabilecek bir kişi var ise memnun olurum.
Teşekkürler....

28 Ağu 2021
167
92
58
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
you can invite the lady to a hotel without a reference, spend little money and that's it. girls should be safe

Arda Tuna Çevrimdışı
13 Eki 2021
1,778
3,285
44
Cinsiyetiniz nedir?
Bay

Yalnız bu numara sorgulayan aplikasyon olayı sakat. Muhtemelen forum dışından biri beni Perşembe ogleden sonra gelecek iyi diye kaydetmiş. Geçen gün adamın birine numara veriyorum bu numara söyle kayıtlı dedi bana. Hadi çık işin içinden😱🤦🏻‍♂️ Yapmayın hanımlar bizim de sizin gibi bir hayatımız var.

Maske Çevrimdışı
29 Haz 2021
1,491
1,988
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
organize işlerdeki cem yılmaz sahnesine uyarlayacak olursak elinde kamçı ile star eylül hanımefendi biz mavişlerin önünde durmus kamçıyı avucunda dolaştırırken;

şimdi sizlerin aklina 2 soru geliyor?
1) referans nedir?
2) neden alınır? :)

Arda Tuna Çevrimdışı
13 Eki 2021
1,778
3,285
44
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Herkese merhabalar....
Dostum şu kadarını söyleyeyim 2000'lerde Rus hanimlarla ortalama bir Rusun hayatına giren kadın sayısından 5 kat daha fazla kadınla beraber olmuşumdur. Muhteşem deneyimler de yaşadım ama kötüsü de var. Tıpkı Türk hanımlarda olduğu gibi. Bence dene👍

PorsIst Çevrimdışı
11 Eki 2021
150
217
Cinsiyetiniz nedir?
Bay

@STAREYLÜL Sonuna kadar sana katılıyorum, ben bir pembiş olsaydım Adli sicil kaydı bile isterdim diye düşünüyorum. Yinede sizlerin ilk görüşme kriterlerini minimumda tutmaya çalıştığınızı görüyorum

Incall/Outcall tercihini herzaman partnerime bırakırım, kendisini nasıl rahat hissediyorsa.. Sonuçta sadece sex değil olay, rahat hissettiğin bir ortamda iyi vakit geçirmek.

Forum aslında her iki tarafa da referans imkanı sunuyor, bu konuda bir eşitlik var, yani bende görüşeceğim partnerim hakkında oldukça fazla bilgi sahibi olabiliyorum, büyük hoşluk.

Son olarak otel kayıtları ile ilgili tedirginlikleri okudum yukarıda, böyle bir tedirginliğe gerek yok , savcılık dan bilgi istenmediği sürece kayıtların açıklanması kanunen yasak.

Sevgiler, saygılar :)

incekvar Çevrimdışı
1 Tem 2020
206
284
45
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
@STAREYLÜL
Son olarak otel kayıtları ile ilgili tedirginlikleri okudum yukarıda, böyle bir tedirginliğe gerek yok , savcılık dan bilgi istenmediği sürece kayıtların açıklanması kanunen yasak.

Sevgiler, saygılar :)

Bende öyle zannediyordum ama emniyette çaycı bir tanıdığınız bile olsa bu bilgiye eşiniz çok rahat ulaşabilir. Kendim için değil de ben şahit oldum bu duruma. o yüzden otel görüşmelerini artık yapamıyorum.

@STAREYLÜL hanım konuyu çok güzel anlatmış ki kendisi ile görüşmezsem gözlerim açık gidecek. :):):):)

Aklıma bir soru daha geliyor, başka şehirde olan bir pembiş ile görüşmek istediğimde İzmir'de görüştüğüm pembişler ile mi diyaloğa geçiyorlar?

Son düzenleme:
John Coffey Çevrimdışı
6 Haz 2021
303
227
46
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Referans yoktu ama 2nci denememde bir arkadaşımız evine davet etti buradan kendisine teşekkür ederim. Referans olması gayet normal olduğunu düşünüyorum hiç tanımadığınız birini evinize alacaksınız.
Onların nasıl bir sorun yaşadığını bizler bilemeyiz belki eleştirecek siniz otel de olmaz mı diye olabilir ama biraz dahakendilerini güvende hissettiklerini düşünüyorum. Teşekkür ederim.
Herkese iyi günler ve iyi eğlenceler (forumlar) dilerim.

Tabaddon

Normal Üye
21 Mar 2021
3
2
36
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Şu otel kaydı vs diyerek kayıt altına alınmaktan endişe duyduğunu veya korktuğunu söyleyen arkadaşları anlamıyorum. Kaydınız, suç kaydınız varsa(aranma veya yakalama) yada orada bir salgın durumu yaşanırsa önemlidir. Onun dışında kimsenin umrunda olmazsınız. Çekinecek bir durumu olmayan kişiler gönül rahatlığıyla otel tercih edecektir. Kadınların bizden Sicil sorgusu istememesi adına yapyıkları(zorunda kaldıkları) bir yöntemdir. Keyfi olarak istemiyorlar sonuçta bu durumu...

LuiBei Çevrimdışı
16 May 2021
116
196
33
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Referanstan ziyade ilk iletişimde çok önemli... Yazı şekli, kurallara uyum, partner'e hitabınız, profil fotoğrafınız vs. dikkat edilen kriterlerden olduğunu düşünüyorum. Referansınız olsa bile uslubtan red yiyebilirsiniz ya da referansınız olmasa bile uslubtan onay alabilirsiniz. Eminim ki pembişlerimiz de bunu onaylıyacaktır.

STAR Çevrimdışı

STAR

Forum Destekçisi
26 May 2020
8,018
21,316
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
organize işlerdeki cem yılmaz sahnesine uyarlayacak olursak elinde kamçı ile star eylül hanımefendi biz mavişlerin önünde durmus kamçıyı avucunda dolaştırırken;

şimdi sizlerin aklina 2 soru geliyor?
1) referans nedir?
2) neden alınır? :)
Hahahah evet doğru tespit 😄

STAR Çevrimdışı

STAR

Forum Destekçisi
26 May 2020
8,018
21,316
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Ara ara hortlatmak lazim

STAR Çevrimdışı

STAR

Forum Destekçisi
26 May 2020
8,018
21,316
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Referanstan ziyade ilk iletişimde çok önemli... Yazı şekli, kurallara uyum, partner'e hitabınız, profil fotoğrafınız vs. dikkat edilen kriterlerden olduğunu düşünüyorum. Referansınız olsa bile uslubtan red yiyebilirsiniz ya da referansınız olmasa bile uslubtan onay alabilirsiniz. Eminim ki pembişlerimiz de bunu onaylıyacaktır.
Her zaman değil maalesef

sergüzeşt48 Çevrimdışı
7 Haz 2021
631
334
39
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Bıraktığın izdir. "Kar üzerine mi bırakılan iz ile beton üzerine bırakılan iz arasındaki" niteliğin sözüdür.

Alpi1907 Çevrimdışı
21 Ara 2020
123
243
38
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Eylül hanım yine o değişmez soruyla karşılaşmış sanırım😂😂 @STAREYLÜL hanım sakinliğinize ve sabrınıza hayran kaldim dogrusu.. tebrikler

STAR Çevrimdışı

STAR

Forum Destekçisi
26 May 2020
8,018
21,316
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Eylül hanım yine o değişmez soruyla karşılaşmış sanırım😂😂 @STAREYLÜL hanım sakinliğinize ve sabrınıza hayran kaldim dogrusu.. tebrikler
Bir gün Allah'ım sana geliyorum diye delirmezsem iyidir 😄 biraz çaba ile forumda her sorunun cevabı bulunur 12 senelik forum sonuçta 😄😄

STAR Çevrimdışı

STAR

Forum Destekçisi
26 May 2020
8,018
21,316
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Arada hortlatmak lazim

STAR Çevrimdışı

STAR

Forum Destekçisi
26 May 2020
8,018
21,316
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Up yapmak lazım bazen. 😁

naughtykoreannn

Normal Üye
7 Şub 2022
30
17
35
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
referans = zafere giden yolda çıktığın merdivenlerden ilk ve en önemli basamak işte, neyini anlamıyoruz :D :D

EDA ERDEM Çevrimdışı
18 Eyl 2020
24
124
İyi yapmışsın Eylülcüm. Anlattığın üzere incall için ben de ekleme yapayım. 4 5 yıldızlı otellerde gerek yok. Zaten şartlar eşit oluyo. Güvenliğimiz otel tarafından karşılanıyor. İki taraf içinde. Bana da referans yazan oluyo yazmayın. 4 5 yıldız zaten güvenlik için tutuluyor. :))

STAR Çevrimdışı

STAR

Forum Destekçisi
26 May 2020
8,018
21,316
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Son dönemde referans olmadan kabul etmiyoruz diye sert konuşan usluplarla karşılaşıyoruz maalesef

mehmet_ekinci Çevrimdışı
7 Haz 2022
121
100
50
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
bence lazım olan ve gerekli bir açıklama olmuş. ben yeniyim onaylı partnerlerin resimlerine ve tanıtım yazılarını okudum görüşmek istesem de referansım olmadığı için bu görüşmeye şimdilik onay alacağını sanmıyorum. anladığım kadarı ile bu sitede kendini sevdirmek için kimseye hakaret etmeyeceksin dürüst ve saygılı olacaksın ki istediğin partnerle görüşme olsun (kendim için söylüyorum)

Tüm sayfalar yüklendi.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar